úterý 21. dubna 2009

Good bye New Zealand

Tak je to tu!Dnes vecer (21.4. ;-)), za 3h odleta muj let zpet k minulemu zivotu...
V 23:15 odletam smer Hong Kong, kam dorazim 22.4. v 6:45, odrazim v 8:30 a zjevim se v Londyne v 14:35, odkud odrazim v 19:25 a do Vidne priletim v 22:40.
Pak uz jen dorazi z letiste k Arminovi, kde stravim noc a v 11:35 z Prasterstenu dokoncim busem studentagency cestu, zapocatou pred vic nez 4 mesici... (okolo 16:30 na Florenci)
Dnes prijeli Darrenovi dalsi 2 couchsurferi (Fr/Ge dvojicka), tak uz je tu docela plno. Za posledni 2 dny jsme stihli nakoukat 10 dilu Queer as a Folk a byla to dost dobra zabava, zase jsem si pripomnel, jak jsem ten serial pred nekolika lety videl na Mezipatrech a libil se mi dnes jeste vic.
Je to hrozne, jak ty 4 mesice ubehly. Poznal jsem spoustu novych veci, nektere i o sobe ale vic o spouste jinych veci. Rozhodne se sem jeste vratim a predpokladam, ze ted zacnu cestovat mnohem vic, byt jen po Evrope, jakmile sezenu praci, tedy :-)
BTW, protoze mi pred par dny znicehonic umrela ceska simkarta, piste mi vsichni na ten NZ, nez se mi zdari dostat novou se stejnym cislem.
Takze, TESIM SE NA VAS!

neděle 19. dubna 2009

Coming Home

Tak tomu zrejme  uz nic nezabrani :-)
Uz jsem si zaplatil zpatecni listek u Studentagency (jesteze nove zavedli to placeni listku pres net i bez tech jejich vselijakych Otevrenych a Zavrenych jizdenek;-)) , takze 23.4. 11:35 vyrazim z Vidne a okolo 16:30 bych mel byt na Florenci (uvazoval jsem o vlaku, a s mensi pomoci se mi podarilo najit i jejich cenik, ale i zlevnena jizdenka je porad za 29e, coz je skoro dvojnasobek tech 390 Kc, co jsem zaplatil pres net). Domluvil jsem si dalsi couchsurfing ve Vidni, tak snad nebudu spat pod mostem. Jen je mi jasny, ze to Studenti nevedou jak tady, takze pokud se nedostavim vcas, bez milosti moje misto dostane nekdo na miste, zadny starani se o zakazniky, ale co nadelate.
Dneska mam za sebou prvni noc u Darrena (muj 1. opravdovy couchsurf u cizich lidi;-)) a byla to docela legrace. Odpoledne mi tak nejak bleskove ukazal vychodni plaz (kam jsme tehda s Ivou nedosli), pak rezervaci Arataki a zapadni plaz v Piha, ale to jsme jen tak nejak projeli. Pripadl mi trochu nervozni, ale zrejme to mel hlavne z absence kafete, ale i tak ma tendenci mit nejake lehke tiky. Po navratu jsem nakoupil na babovku a vyrobil dalsi kus, protoze jsme sli vecer na veceri k jeho pratelum, na kterou me taktez pozval, coz jsem tedy po opakovanem ujisteni, ze to neni problem atd, prijal. Vyklubala se z  toho fish&chips s velmi dobrym pudinkem a diskusi s 3 architekty o politice, vlade a spouste dalsich veci, dobre jsem se bavil a rekl bych, ze Darren taky, kdyz vezmu jak kulometne obcas mluvil ;-)
Dneska to vypada zatim nijace, peru si pradlo a zadny dalsi program navrhnut nebyl, tak se z toho mozna vyklube celodenni odpocinek u inetu (ma tu wifi), protoze se to zda jeho oblibenym zpusobem traveni volneho casu :-D
Zitra se, doufam, konecne dostanu do Aucklandskeho filmoveho archivu a na neco se podivam a kdybych si pak mohl zahrat v Aucklandskem sachovem klubu, vubec bych se nezlobil, schazeji se v pondeli a konaji tam nejake blicaky.
Toz zatim zustante naladeni :-)