čtvrtek 1. ledna 2009

The Beach

Tak oslava noveho roku probehla prvne ponekud netradicne na Takapuna beach v Northcote, a jak s Ivou skoro vzdycky, o nevsedni prihody nebyla nouze. Nakoupili jsme s Ivou hromadu musli, kerosin do varice (zase 'svarecka':-)) a vydali se smerem k pristavnimu mostu, ktery spojuje Auckland s Northcote.
Protoze v z Lonely Planey 'vyplyvalo', ze lze most prejit pesky (zrejme nekdo prelozil 'drive/ride' uplne blbe), sli jsme pesky, nacez se u mostu ukazalo, ze je to za normalnich okolnosti neproveditelne (zadny pruh po pesi a lavka pod moste se k tomu nepouziva), ale vidouce, ze leva vozovka je cela uzavrena kvuli zaplatovani vozovky, vydali jsme se po ni, protoze tam prejeti nehrozilo. Kdyz jsme dosli skoro do poloviny mostu, zacal na nas mavat z prostredni vozovky motorizovany policista s tim, ze je to kvuli praci uzavreno a ze se tudy nesmi. Ptal se nas, jestli jsme turiste a pak nam rekl, ze nas sveze to policejni auto, co stalo hned za nim. A tak se i stalo, policiste nas v pohode odvezli az do Takapuny, a plaz byla jen 20 metru daleko. To samozrejme nebyl posledni vesely zazitek, to se nemusite bat.
S uderem cca 22:30 jsem se pustil do vareni nebohych musli zaziva. Nasel jsem si nejaky relativne jednoduchy recept na skeble na vine, s cesnekem a petrzelkou. Zapocali jsme i s konzumaci vina, takze jsme byli s pribyvajicim vecerem stale veseljsi, jak se to ostatne na Novy rok i ma:-D
Trochu jsem precenil to mnozstvi, co muzeme snist, takze nam nejake musle i zbyly, procez ty neuvarene odnesla Iva nekam do vody, ale obavam se, ze to bude jak s tim vanocnim kaprem, co se chudak vypousti do Vltavy, taky ty uvarene asi o moc dlouho nepreziji. Recept byl rozhodne dobry.
Pak uz zacalo byt docela pozde, snad 2 rano a zacalo se mi chtit docela spat, ale Iva me nakonec uspesne vystouchala k akci, ze si sezeneme taxik. Jen jsme dosli na silnici, uz nam po ledabylem Ivcine mavnuti a la 'tady nekde si chytime taxik' jeden stavi. Vzapeti se z ridice vyklubal Iranec, co nam zacal licit anabazi s jeho kiwi zenami, protoze si postupne vzal 2 a obe ho nezakryte podvadely, tak se s nimi rozvedl. Ted ma nejakou treti zenu z Iranu, ale budu si muset u Ivy zjistit podrobnosti, protoze ve svem znavenem stavu a jeho anglictinou jsem tak uplne nepochytil, jestli uz se vzali, nebo jestli se teprve vezmou v Iranu, trochu to znelo jak nejaky dohodnuty snatek, ci co, nebyl jsem z toho moc moudry. A pamk z Fort St. uz jen domu a pad do bezvedomi.
Ted zrovna zkoumam, jak budu pokracovat, na inzerat se zatim nikdo neozval, tak premyslim o tom surfarskem kursu, a pak nejaky stop na sever, Cape reinga. Prechod pres Mt. Tongariro asi pada, protoze tam maji snih a vyzaduji se macky, cepiny a spol, v kteremz ohledu nemam zadne zkusenosti a nerad bych prispel do nejake nemile statistiky.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Hezky novy rok u protinozcu a pokud by ty alpinisticke zkusenosti byly fakt akutni,klidne ti sem poslu Petra s Milanem,ti se nekde v Alpach na ledovci placaj casto;-)

morvagor řekl(a)...

Dik. Jen si nejsem tak jisty, ze by lidi z DOC vzali mou odpoved 'Vlastne s alpinismem nemam zadne zkusenosti, ale mam hned 2 pritele na telefonu.' za pricetnou :-D