pátek 12. prosince 2008

Auckland Mia!

Takze ano, konecne ubytovan,inet vyrizen a prvni kratka vychazka mestem je za mnou.
Pokracovaci let z Hongkongu probehl bez zavad, konto shlednutych filmu se tedy navysilo o The Good,The Bad and The Weird a Casino Royale. Zkusil jsem i In Bruges, ale nejak jsem nezvladal tu mluvenou anglictinu (u Bonda se tolik nemlelo pantem a kdyz uz, tak nejak srozumitelneji:-)) Dostal jsem zase sve oblibene misto 53B (pro lidi s moji vyskou mohu v B747-400 doporucit jeste radu 42 a 36), jen starsi kivi sedel jinde, pac mu misto zasedla nejaka mala asiatka.
Po priletu jsem se trochu obaval celni kontroly (kdybych napsal do nejakeho podobneho priletoveho formulare 'occupation/job:unemployed' v USA, asi by na me rovnou postvali imigracni), ale celnik proti memu formulari nemel namitek (jen kolonku, ze mam goods > 700$ jsem zaskrtl zbytecne, pac se vztahuje na veci, co si koupim cestou, a ne doma, ale 'honesty' ve formulari mi nedela problem, ani kdyby to tam vyslovne nepsali), a na nejake prokazovani penez pro turistovani se vubec neptal (sam jsem zvedav, co by rikal na muj vypis z GE, v cestine a CZK :-) ), coz mi docela spadl kamen ze srdce. Pak uz jen nasledovala fronta na 'biological protection', kde moje pohorky nemely problem projit (jen doufam, ze ta asijska matka s dcerou mely ty neuveritelne tuny potravin, co jim celnik tahal z tasek, z bezcelni zony, protoze vyhazovat ty hory cokolad, mrazenych ryb a vseho ostatniho, co tam mely uz vystavene, by bylo docela skoda) a pak jsem se konecne mohl nadechnout lehce smogovateho vzduchu aucklandskeho letiste.
K backpackeru, kde jsem ubytovan (Fat Camel, 38 Fort street), jel AirBus ($15 per adult), ale ridic si s tim hlasenim zastavek zase takovou praci nedaval, takze po te prvni ohlasene hlasil az treti a na te moji zastavil asi o 50 metru dal, ale s mapou se clovek nikde neztrati.
Po ubytovani (klasicke palandy jak na lyzaku, s mytim nadobi si taky teda moc prace nedavaji) jsem dal kratky vylet po nejblizsim okoli, a zakoupil dulezity tovar - opalovaci krem a adapter na zasuvku (stara pani mi hrozne vytrvale chtela za nakup 40.30$ placeny stovkou vracet porad pres 80$, ale asi na 4. pokus jsem ji umluvil, ze mi mych 59.70 bude opravdu stacit) :-)
Ted uz je vecer, probiha tu nejaka mensi party dole v baru, ale uz k veceru jsem na 2 hodky vytuhnul, tak si asi zajdu neco koupit do supermarketu, pocasi bude nejspis vlahe (pres den bylo neco pres 20) a pak zalehnu, cimz si trochu spravim denni rytmus.
Jiste jste si uz vsimli, mame tu o 12 hodin vic, takze vam vlastne pisu z budoucnosti.
BW, kdyby vas neco zajimalo, klidne se v komentarich zeptejte, at nemam pocit, ze jsem jediny, kdo tenhle bog cte...

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Zdarec,neboj,ctu to a referuju vsem v kanclu....i kdyz dneska je patek,venku tri centimetry snehu,tedy "Kalamita jak na Sibiri":))))

Anonymní řekl(a)...

Ahoj... Taky me zbuznul, abych cetla... No a cetla bych stejne, cekam na nejaky ten zazitek s volantem ;-) Sker

morvagor řekl(a)...

No uz jsem slysel, ze v Praglu mrznou ptaci v letu a chodce zachranuji bernardyni ;-)
Zazitek s volantem bude leda jako spolucestujici, jezdit tu vlevo, nevim nevim, natoz porad jeste bez ridicaku (teda jako toho kusu plastu) ;-D

Anonymní řekl(a)...

Hlasim tez, Stodulky pod snehem. Ale prinejmensim vcera v noci to bylo totalne rozmokle.
Ctu te, ale radsi se nebudu v komenterich na nic ptat. Mohla bych polozit hloupou otazku a vsichni by si to mohli precist.
HH:)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Danečku, už jsem se také pustila do čtení tvého života...
Jak vlastně pořešíš záležitost týkající se kartičky ŘP?
Haninka2